Adek - 2008-12-26 23:33:53

1 langusta (ok. kilograma), 50 dag mąki, 10 dag masła, 1 łyżka oleju roślinnego, sól, pieprz, 1 gałązka rozmarynu, 1 szklanka białego wytrawnego wina
Przekroić langustę wzdłuż i wyjąć jelito ciągnące się od ogona do tułowia. Wymyć obie połówki pod bieżącą wodą, osuszyć na papierowym ręczniku i oprószyć mąką. W rondlu lub głębokiej patelni podgrzać olej i masło. Włożyć langustę, posolić, posypać świeżo zmielonym pieprzem i podsmażyć ze wszystkich stron. Dodać rozmaryn, zalać winem i wstawić do nagrzanego piekarnika o temperaturze 180 st. C. Piec 10 min. Podawać natychmiast.

Az sie smutno robi ...

www.felinskiego-krakow.pun.pl www.pwsz-zarzadzanie-2010.pun.pl www.hoolsgame.pun.pl www.zdrowieurodaporady.pun.pl www.normalnikibice.pun.pl